Blogs

Kunst?

Heerlijke geuren, geurtjes die wat minder heerlijk zijn en ronduit bedenkelijke geurtjes en kleurtjes… Wat eten betreft is Thailand een ware ontdekkingsreis. In de eerste plaats voor de kinderen. En soms is dat heel leuk want in een warm land krijg je vaker een ijsje of een fruit-yoghurt shake. Maar soms staat er dan ook wat op tafel waar de neus voor opgetrokken wordt. Veel dingen proeven we voor het eerst en de ene keer vinden we iets erg lekker, de andere keer weer niet. En wat wordt de keuze voor middag of avond eten als alles met rijst wordt gegeten? (ja, ook bij het ontbijt…)

Presentatie maakt de smaak…

Vooropgesteld moet gezegd worden dat de Thai over het algemeen zeer schoon zijn en eten op de juiste manier behandelen en klaar maken. Daarnaast werkt ook de cultuur mee. Want wanneer je als verkoper inkoopt voor maximaal 1 dag heb je altijd vers en kan je stoppen met werken wanneer je bent uitverkocht… Handig toch?

Het presenteren van het eten gebeurd in onze ogen in een soort kunstvorm. Rijst wordt in een rond kommetje gedaan om vervolgens als een mooi bolletje op het bord te belanden. Vlees en groenten of komkommer worden er netjes en zorgvuldig om heen gelegd. Het moet mooi!

Wat hebben we hier zoal ontdekt dat onze zucht naar frikandellen en hagelslag in bedwang houdt?

‘Som Tam’ oftewel papajasalade in de maak..
  • Gefrituurde kippenpootjes
  • Papaja salade
  • Gebakken banaan
  • Receptjes van mama…
  • Vers gesneden fruit: mango, ananas, papaja, banaan, diverse soorten meloen etc.