Blogs

Eten met de Thai groep

Met een lange nek probeer ik een glimp van de pan op te vangen die op de kookplaat staat. Naast mij staat een Thaise medestudente die me probeert haar verrukkelijke kookkunsten over te brengen. Op de bodem van de pan wordt knoflook, ui, groene curry in olie gefruit. De heerlijke geuren beginnen al vrij te komen.. Het komt heel precies, dat wordt me wel duidelijk tijdens het observeren.

Vandaag hebben we weer ‘Thai group’. Hier op All Nations studeren een aantal studenten die een link hebben met Thailand en één keer in de zoveel tijd eten we met elkaar. Vandaag mocht ik komen helpen met eten koken. Super leuk om te doen en kijken of ik het de volgende keer zelf kan. Het lijkt zo eenvoudig…. 😉

 

ฉันชื่อ Clarine = C̄hạn chụ̄̀x Clarine = Ik heet Clarine. We proberen tussen een paar happen door wat Thais te oefenen. Regelmatig schieten we in de lach, want dan blijkt dat we iets heel anders zeggen als dat we bedoelen. Het is nog zo eenvoudig niet die klanktaal. We zien het maar als onze volgende grote uitdaging.

Het is leuk en gezellig om met elkaar te eten, te delen en zo ook een beetje in de Thaise sferen te komen. We beginnen er naar uit te kijken om naar Thailand te gaan!