Blogs

Daar zit je dan…

Daar zit je dan… achter je laptop. Weer terug in Nederland. Daar hebben we naar uitgekeken en dan is het opeens zover! Het jaar is omgevlogen. U of jij op je eigen plek waar alles ook gewoon doorging en wij een jaar ondergedompeld in een geheel eigen cultuur, lerend en studerend, voorbereidend op onze toekomst. Nu we terug zijn kunnen we alles eindelijk rustig overdenken en reflecteren op wat er allemaal voorbij is gekomen. En dat is echt een voorrecht!

Loïs en Boaz spelen met de Thaise kinderen voor de kerkdienst begint. Foto is genomen tijdens onze visiereis mei 2017.

We zijn echt uitgedaagd om bijvoorbeeld na te denken over hoe wij kerk zijn. Ook hoe dat zou kunnen zijn in Thailand. Daar zullen we niet een kerk hebben zoals hier in Nederland, maar hoe dan wel? Hoe worden we een kerk die naar buiten gericht is? Wat zijn hoofdzaken en wat zijn bijzaken? Hoe worden we een kerk, vol van de Thaise cultuur en niet van de onze? Het moet een Thaise kerk worden, want God is een God van alle volken, stammen en natiën. Ieder met zijn eigen cultuur, veelkleurig. Bijzonder!

Al met al, genoeg om over na te denken. De Thai ruimte geven om er zelf over na te denken, waarschijnlijk kunnen we daar veel meer van leren..