Blogs

Blogbericht #6

Schoolreisje?!

Een normale donderdagmorgen, een ongewone drukte op het parkeerterrein… Buschauffeur Ab manoeuvreert de AllNations minibus het terrein af, de rest van de klas tuft er achteraan in een paar auto’s. Bestemming?  De Guru Nanak Gurdwara Temple in Bedford.

We bezoeken deze tempel als onderdeel van onze lessen in alle wereldreligies en worden vriendelijk ontvangen door een Britse Sikh. De vrouwen zijn in de keuken druk in de weer met een vegetarische maaltijd en wij krijgen deze heerlijke maaltijd voorgeschoteld. U raadt het al: gastvrijheid is een belangrijk gegeven in het Sikhisme, iedereen kan dagelijks terecht voor een maaltijd.

Na de maaltijd krijgen we basis uitleg over de basis principes en leer van het Sikhisme waarna we als klas de gelegenheid krijgen om vragen te stellen. Dat hoef je geen twee keer te zeggen tegen een grote groep zendelingen in spé… die volledig vergaten dat de bedoeling van deze trip vooral een educatief karakter had…

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding in de tempel zelf, uitleg over de symboliek en aanbidding zoals deze binnen het Sikhisme is vormgegeven. Wat ons opviel is de ogenschijnlijke mengelmoes van Hindoeïsme en Islam die deze godsdienst lijkt te zijn.

In de navolgende les hebben we gereflecteerd en gedebatteerd met elkaar over de verschillen en overeenkomsten die we hadden ontdekt, maar ook over de manier waarop we als Christenen het goede nieuws zouden kunnen vertellen aan mensen die deze leer aanhangen. Op deze manier worden alle grote wereldreligies besproken en leren we op de juiste toon te getuigen van onze Zaligmaker, en dat is waar het om gaat!

Hartelijke groet,

Ab, Clarine, Loïs, Boaz en Jesse